1
Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Uw Cash Flow verbeteren? Dit kunt u doen voor een betere Cash Flow

Cash flow is een term die aangeeft hoeveel geld een bedrijf of organisatie in en uitgaat. De Nederlandse vertaling is kasstroom. Meestal wordt de term cash flow weergegeven per periode of per project. Als er in uw bedrijf geld binnenkomt heet dit een positieve cash flow. Als er geld uw bedrijf verlaat heet dit negatieve cashflow. Voor u als ondernemer is er slechts een vraag van belang: hoe zorgt u ervoor dat uw positieve cash flow zo groot mogelijk is.

Hoe uw Cash flow vergroten?
Uw positieve cash flow kunt u als ondernemer zo groot mogelijk maken door ervoor te zorgen dat uw klanten hun facturen op tijd betalen. Wat elke betaling zorgt voor meer cash flow. De belangrijkste cash flow vraag is dus: Hoe zorgt u dat uw klanten hun facturen  op tijd betalen en u op tijd uw geld ontvangt?

Wat kunt u doen tegen wanbetalers die uw cash flow negatief beïnvloeden? Als u uw cash flow wilt vergroten, moet u zich dus richten op te laat betalende klanten en op niet betalende klanten.

Uw grote probleem als het gaat om cash flow: een goed beheer van uw uitstaande facturen 
Uw grote probleem met uw cash flow is het beheren van uw uitstaande facturen. Om een goede cashflow te bereiken vraagt debiteurenbeheer dagelijks tijd en aandacht.

Terwijl u als ondernemer uw tijd ergens anders voor nodig heeft. Daardoor komt debiteurenbeer vaak op de tweede of derde plaats. En dat merkt u aan uw cashflow. Want betaalverliezen beïnvloeden uw cash flow in negatieve zin.

Vergroot uw cash flow door een goed debiteurenbeheer
Vergroting van de cash flow door probleemloos effectief debiteurenbeheer lukt de meeste bedrijven niet. Gebrek aan tijd en gebrek aan mankracht maakt van debiteurenbeheer een ondergeschoven kindje. Interne processen die vaak niet op orde zijn veroorzaken te late betalingen door de klant. Dat kost uw bedrijf veel geld: Vele arbeidsuren voor het bijhouden van openstaande posten, het sturen van herinneringen en aanmaningen en het nabellen met debiteuren, maar ook door onnodig hoge rentelasten op uw werkkapitaal.

Praktische oplossing voor een verbeterde cash flow
Een goede optie voor een betere cashflow is factoring 
 

 

 

 

 

 

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel behoort tot onze portal Financieel Sterk Ondernemen. Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen.

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.

CD-ROMS
CD-ROM Grip op Financiele Zaken

SOFTWARE
Software Prognoses en Jaarcijfers
Software MKB Kosten Monitor
Software MKB Omzet Monitor

Vergelijkbare artikelen
een originele aanmaning van debiteuren
debiteurenbeheer pakt u zo aan...
effectief debiteurenbeheer van belang voor uw bedrijfscontinuďteit
werken aan een goed debiteurenbeheer
elektronisch factureren: de voors en tegens van elektronisch factureren
uw debiteur betaalt veel te laat? bereken wettelijke rente!
debiteurenbeheer en aanpakken van wanbetalers: wat kan de rechter voor u doen?
debiteurenbeheer en wanbetaling: stappenplan ter beperking van uw risico
debiteurenbeheer: wat u moet weten over debiteurenbeheer
debiteurenbeheer: neem preventieve maatregelen

Als nieuwe gebruiker van Financieel Sterk Ondernemen ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.