1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

leaseauto inleveren bij ziekte werknemer?

Werknemers kunnen soms lange tijd ziek zijn. Niet een forse griep, maar een ziekte van een paar maanden. Rijdt uw werknemer in een auto van de zaak (bijvoorbeeld een leaseauto) en wordt uw werknemer langdurig ziek dan wilt u als werkgever wellicht uw bedrijfsauto terugvorderen. Mag dat zomaar? 

In principe mag u als werkgever bij langdurige ziekte niet een bedrijfsauto terugvorderen. Indien de werknemer ook privé met de auto mag rijden, dan wordt dit in het algemeen gezien als een secundaire arbeidsvoorwaarde die niet zomaar kan worden teruggedraaid.

Wel staat u als werkgever in uw recht als er sprake is van een reglement waarin u heeft laten opnemen dat een bedrijfsauto na een bepaalde periode van ziekte moet worden ingeleverd. Ook is dit het geval als de auto enkel gebruikt mag worden voor zakelijk vervoer.
Zorg dus voor een bedrijfsreglement waarin onder meer de gebruikrechten van een leaseauto in relatie tot langdurige ziekte goed is geregeld.  

Meer weten?
Wilt u meer weten over dit onderwerp en gebruik maken van een voorbeeldmodel Bedrijfsreglement naast vele andere handige tools en documenten op het gebied van HRM? Klik dan hier voor informatie over HRM-Tools voor leidinggevenden.Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
Moet u als werkgever nu die boete van uw werknemer betalen?
Onderbouw uw onkostenvergoeding voor personeel!
Winstdelingsregeling goed regelen
Overwerk in de praktijk: Kunt u overwerk voor uw werknemers verplicht stellen?
leaseauto inleveren bij ziekte werknemer?
Over minder werken: Er zijn omstandigheden die minder werken kunnen verhinderen
Wanneer is sprake van reistijd en wanneer van arbeidstijd?
Toeslag Overwerk: wanneer wel en wanneer niet?
Reiskosten vergoeding is voor u als werkgever geen verplichting
Overwerktoeslag: Wanneer wel en wanneer geen Overwerktoeslag?


Leidinggevenden hebben meestal ook te maken met begrotingen, jaarcijfers, enzovoort. U ontvangt daarom als nieuwe gebruiker de software “Prognoses en Jaarcijfers” helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-).