1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Foto bij uw persbericht

Redacties van kranten, bladen en digitale uitgaven stellen het zeer op prijs als u een foto meestuurt bij uw persbericht. Bij een digitaal persbericht liefst een digitale foto in drukkwaliteit. Vergeet niet dat een foto bij uw persbericht de kans op plaatsing altijd vergroot. Denk dus van tevoren goed na over de foto die past bij het persbericht.

Foto bij persbericht trekt de aandacht
Een persbericht met een foto erbij trekt de aandacht van de lezer. De foto bij uw persbericht moet simpel zijn, er moeten niet te veel dingen of mensen op de foto te zien zijn. Vermeld achter op een datum, de afzender en wie er op de foto te zien zijn. Dat maakt het voor de redactie van een blad of krant gemakkelijker om bij de foto van het persbericht een toelichtende tekst te plaatsen.

Foto in persbericht beschikbaar stellen
Onder het hoofdstuk "Noot voor de redactie" geeft u praktische informatie. Hier kunt u vermelden dat u een (digitale) foto heeft meegezonden met uw persbericht of beschikbaar heeft gesteld voor geïnteresseerden in uw persbericht.
Foto persbericht niet meesturen met e-mailbericht
Verstuurt u het persbericht via e-mail, stuur dan liever geen digitale foto als bijlage mee. Want de kans bestaat dat daarmee het Postvak In van de redacteur vol raakt. Neem aan het eind van het persbericht een regel op als: 'Voor foto- of beeldmateriaal kunt u terecht op www...'.  Zorg voor een directe link naar de pagina met de foto. Dus verwijs niet naar de homepage van uw website.

Foto persbericht gemakkelijk beschikbaar stellen
Verwijs ook niet naar een contactpersoon bij wie de foto aangevraagd moet worden, want dat kost tijd. Als de redacteur het persbericht meteen met de foto kan verwerken, is de kans groter dat het bericht mét foto geplaatst wordt. U kunt natuurlijk ook de digitale foto'(s) per CD-ROM opsturen of persoonlijk afgeven.

Foto persbericht van goede kwaliteit
Zorg voor een kwalitatief goede foto voor uw persbericht die door een beroepsfotograaf is gemaakt. Vermeld in uw persbericht dat deze foto vrij is van rechten en dat de foto beschikbaar is voor de pers.

 Software Persberichten schrijven

Digitale hulp nodig?
Wilt u digitale hulp bij het schrijven van een persbericht. Bestel dan nu de software Persbericht schrijven. Voor slechts een paar tientjes neemt de software u bij de hand waarbij u alle stappen voor een professioneel persbericht doorloopt. Per onderdeel voert u op basis van de aanwijzingen van de software uw gegevens in. U kunt daarbij gebruik maken van de vele voorbeelden.Vervolgens klikt u op “Maak persbericht” waarna in Word een compleet persbericht op uw beeldscherm verschijnt.

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
foto bij uw persbericht
persbericht verzenden via e-mail
voorbeeld persbericht: let op vier belangrijke kenmerken
waarom scoort ons persbericht zo slecht?
persbericht en effectief taalgebruik
persbericht maken vraagt de nodige aandacht en ervaring
succesvol persbericht schrijven? aandachtspunten voor een scorend persbericht
vrije publiciteit: hoe zorgt u voor vrije publiciteit?

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciële Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...