1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Persbericht verzenden via E-mail

Tegenwoordig worden de meeste persberichten per e-mail verzonden. De meeste redacties hebben een voorkeur voor een persbericht per e-mail. Dat werkt veel sneller omdat de papieren tekst niet meer digitaal hoeft te worden gemaakt. Heeft u een tekst geschreven voor een persbericht en verzendt u dat per e-mail, let dan op de volgende aandachtspunten.

Aandachtspunt 1
Plaats uw persbericht in de e-mail zelf en stuur dus geen bijlage mee met daarin de tekst van het persbericht

U loopt het risico dat een journalist uw bestand niet kan openen. Bijvoorbeeld omdat het bestand is beschadigd of door een virusscanner is verwijderd.  Zorg dus dat uw persbericht direct in de e-mail is te lezen. Dat vergemakkelijkt het zogenoemde “knippen en plakken”.

Aandachtspunt 2 
Zet in het ‘Onderwerp’ boven uw mail: PERSBERICHT en type vervolgens de titel van het persbericht

Kies daarbij voor de instelling 'tekst zonder opmaak' van uw mailprogramma en dus niet de variant 'tekst met html-opmaak'. Dan weet u zeker dat het persbericht goed leesbaar is.

Hetzelfde geldt voor de keuze van een eigen lettertype of het plaatsen van een subtiele achtergrond. Ook al is dit technisch gezien mogelijk, u weet hoe de ontvanger uw mailbericht binnenkrijgt. Liever niet doen dus.


Aandachtspunt 3 
Let op bij het versturen van u persbericht naar een mailbestand

Gebruik daarvoor het BCC-veld en dus niet het CC-veld. Gebruikt u het CC-veld dan ziet iedere ontvanger waar u het bericht nog meer naartoe heeft gezonden. Niet goed voor uw privacy! Mail het persbericht dus aan uzelf (uw mailadres komt in het CC-Veld) en stuur een zogeheten blind carbon copy (BCC, zit als optie in uw mailprogramma) naar uw persbestand.

Aandachtspunt 4
Zorg voor een goede archivering 

Maak een archief op uw pc van verzonden persberichten. Zodat u eerder verzonden persberichten gemakkelijk en snel kunt terugvinden. De software Persbericht Schrijven voorziet in een database waarin alle door u gemaakte persberichten automatisch worden opgeslagen voor later hergebruik of raadplegen.

Tip 
Heeft u zelf weinig mailadressen van relevante pers, overweeg dan gebruik te maken van betaalde persberichtverzenders zoals persbericht.com , perssupport.nl of het Nederlands Interactief Persbureau. Zoek in ieder geval een verzender die voldoende adressen in uw branche of sector.

Tools voor de Communicatie Praktijk
Heeft u behoefte aan digitale ondersteuning in de vorm van Tools, Stappenplannen, Checklists en Voorbeeldmodellen? Kijk dan eens op de portal Tools voor de Communicatie Praktijk. U kunt daar gebruik maken van meer dan honderd Modellen, Checklists, Stappenplannen en Tools voor een optimale bedrijfscommunicatie. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

 

 

 

 

 

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Vergelijkbare artikelen
foto bij uw persbericht
persbericht verzenden via e-mail
voorbeeld persbericht: let op vier belangrijke kenmerken
waarom scoort ons persbericht zo slecht?
persbericht en effectief taalgebruik
persbericht maken vraagt de nodige aandacht en ervaring
succesvol persbericht schrijven? aandachtspunten voor een scorend persbericht
vrije publiciteit: hoe zorgt u voor vrije publiciteit?

Orders en Opdrachten binnenhalenCommerciële Tools voor meer Omzet (Zowel Off line als Online)

Helpt u dagelijks met Verkooptools, Verkoopmodellen, Checklists en Stappenplannen op het gebied van Marketing & Sales. Lees meer > ...