1
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Kosten van uw accountant te hoog? Bespaar op uw accountantskosten!

Rekeningen van accountants vallen vaak hoger uit dan afgesproken. Toch kunt u besparen op de accountant. De kwaliteit en kosten van accountants krijgen momenteel veel aandacht in de media. Vaak vallen rekeningen hoger uit dan afgesproken. Welke onderdelen van de werkzaamheden van accountants komen in aanmerking om op te besparen? Als ondernemer moet u voortdurend kritisch zijn op uw bedrijfskosten. Zeker van leveranciers die elk jaar terugkomen. Kortom, het wordt tijd om de rekening van de accountant kritisch te analyseren en te zien wat u krijgt voor uw geld.

Als u als ondernemer kostenbewust bent, zal het u zeker niet zijn ontgaan dat de rekeningen van uw accountant fors kunnen uitvallen. U kunt als ondernemer de rekening van uw accountant omlaag krijgen als u bewust omgaat met de kosten van uw accountant. Daarbij zijn veel maatregelen mogelijk. Bijvoorbeeld regelmatig offertes opvragen van andere accountants en te kijken hoe hierop wordt gereageerd en welke prijzen worden aangeboden.

Alternatieven voor dure accountant
Of het inhuren van een (veel goedkopere!) Zzp'er die de administratieve voorbereidingen voor zijn rekening neemt. Een accountant vraagt daar vaak relatief teveel geld voor. Een accountant is vanwege internet en andere informatiekanalen niet langer dé vertrouwenspersoon voor allerlei adviesvragen. Iemand uit uw eigen netwerk met voldoende deskundigheid kunt u ook vragen. Zoek eerst eens op internet naar een antwoord of naar informatie voordat u een afspraak maakt met uw accountant.

Wees kritisch op de argumenten die accountantskantoren gebruiken om een bedrijf binnen te houden. ‘Wij weten heel veel van uw onderneming’, ‘wij hebben een goed contact met de Belastingdienst’, ‘ons kantoor is echt gespecialiseerd in uw branche’. In de praktijk valt dat vaak reuze mee en maakt lang niet elke accountant dat soort beweringen waar.
Voorbeelden van maatregelen kostenbesparing accountant
Het maken van prijsafspraken vooraf is dan ook een absolute must als u de kosten van uw accountant binnen de perken wilt houden of zelfs wilt terugdringen. Accountantskantoren verlenen diensten aan honderden ondernemingen en weten dus bij benadering hoeveel een pakket aan diensten voor uw bedrijf u zal kosten.Besparing begint dan ook bij het maken van duidelijke (vaste) prijsafspraken vooraf.

Onderhandelen over de prijs heeft zin op het moment dat een accountant of administratiekantoor graag nieuwe klanten wil binnenhalen. Zolang u nog geen klant bent, is er zeker over de prijsstelling in de offerte te praten. Een besparing is hiermee al snel gerealiseerd.

Wilt u digitale ondersteuning bij het terugdringen van accountantskosten?
Meld u dan aan als gebruiker van de portal Financieel Sterk Ondernemen (FSO). U krijgt als gebruiker dan de beschikking over onder meer een Stappenplan Terugdringen Accountantskosten waarin de belangrijkste maatregelen om de kosten van uw accountant te beperken zijn uitgewerkt. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief

Dit artikel behoort tot onze portal Financieel Sterk Ondernemen. Deze portal wordt wekelijks aangevuld met nieuwe rekentools en adviezen.

Tip
Wilt u zich niet aanmelden als gebruiker, kijk dan eens in onze webshop bij de CD-ROMS en losse software.

CD-ROMS
CD-ROM Grip op Financiele Zaken

SOFTWARE
Software Prognoses en Jaarcijfers
Software MKB Kosten Monitor
Software MKB Omzet Monitor

Vergelijkbare artikelen
personeelskosten: hoe hoog zijn ze in vergelijking met uw brutomarge?
loonkosten in uw bedrijf: hoe gaat u om met de gemiddelde loonsom?
over bedrijfskosten houd uw bedrijfskosten in de gaten
stappenplan kosten besparen: pak het besparen op kosten slim aan
kostenbesparing: kritisch op uw bedrijfskosten voor een hogere netto winst
over kostenbesparing: aandachtspunten bij uw voornemen tot kostenbesparing
hoe zit het met de bpm bij aanschaf van een auto?
kosten van uw accountant te hoog? bespaar op uw accountantskosten!
bedrijfskosten omlaag? zo vermindert u uw bedrijfskosten!
bankkosten: bespaar op uw bankkosten

Als nieuwe gebruiker van Financieel Sterk Ondernemen ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.