More

  Dé gouden tip voor iedere beginnende ondernemer

  Ga jij een eigen bedrijf beginnen? Wanneer je voor het eerst start met het ondernemerschap zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp en het bijhouden van je boekhouding. Maar wat is nu die gouden tip waardoor je een geweldige start kunt maken met jouw bedrijf? In dit artikel verklappen we je het geheim!

  Volg deze tip op voor een succesvolle start

  Dé gouden tip die iedere beginnende ondernemer op zou moeten volgen is als volgt: dek je in tegen de risico’s van het ondernemerschap! Dit doe je door middel van het afsluiten van de benodigde zakelijke verzekeringen. Als ondernemer is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen financiële risico’s. Het kan bijvoorbeeld een keer gebeuren dat je tijdens het werk de eigendommen van een klant beschadigt. Met een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zorg je ervoor dat je niet voor torenhoge rekeningen komt te staan wanneer er eens iets misgaat. 

  Bij een gerenommeerde verzekeraar als Unive kun je naast de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook andere verzekeringen ondernemers afsluiten, speciaal voor ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering, een opstalverzekering of een zakelijke autoverzekering. Lees de polisvoorwaarden van de verzekeraar altijd even door, zodat je precies weet wat er allemaal onder de dekking valt.

  Extra tips voor een vliegende start met jouw bedrijf

  • Bedenk een originele bedrijfsnaam die makkelijk te onthouden is. Kijk ook gelijk of de domeinnaam voor een website nog beschikbaar is. Registreer vervolgens alle social media accounts, zodat je jouw bedrijf overal kunt promoten. 
  • Schrijf een bedrijfsplan. Met een bedrijfsplan breng je de doelen, investeringen, ideale klanten en jouw concurrenten in kaart. Daarnaast maak je een inschatting van de omzet die je ieder jaar wilt halen, zodat je weet waar je naartoe wilt groeien. Dit ondernemingsplan is ook nodig wanneer je subsidies of een bedrijfskrediet aan wilt vragen, dus het is goed om te hebben.
  • Ga je ondernemen vanuit huis? Zorg dan voor een ergonomische werkplek. Blijf ook niet langer dan twee uur achter elkaar op je bureaustoel zitten maar zorg voor voldoende beweging tussendoor. Op die manier voorkom je lichamelijke klachten.
  • Ben je op zoek naar een bedrijfspand? Voor startende ondernemers kan het voordelig uitpakken om een bedrijfsruimte te delen met andere zelfstandigen, om zo de kosten te delen.
  • Besteed voldoende aandacht aan je boekhouding. Zorg ervoor dat je de btw op tijd betaald, anders loop je het risico op een boete.

  Ben je geen ster met cijfers? Laat de financiële administratie dan over aan een expert. Huur een professionele boekhouder in, die meteen de BTW-aangiftes en de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting voor je in kan dienen.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen