More

  Dit zijn de verschillende soorten leningen

  Niet iedere lening is hetzelfde. Als je geld wilt lenen moet je dus eerst beslissen wat voor type lening je nodig hebt en bij jouw situatie past. Door de juiste lening te kiezen kun je sneller goedkeuring en misschien wel een ander maximaal leenbedrag krijgen. Daarom is het belangrijk om eerst gedegen onderzoek te doen zodat je straks de juiste lening kiest. In dit artikel leggen we je daarom de verschillende type leningen uit.

  Een persoonlijke lening

  Een persoonlijke lening sluit je af wanneer je grote uitgaven moet doen en dit niet kunt betalen. Je krijgt het geld van een persoonlijke lening dan ook in één keer op je rekening. Dit wordt vaak gebruikt bij een creditcardschuld met hoge rente, maar ook voor het aankopen van een nieuwe keuken of auto.

  Een hypotheek

  Wanneer je wilt verhuizen wil je wellicht een hypotheek afsluiten om jouw droomhuis te kopen. Een hypotheek helpt je hierbij: op basis van je inkomen wordt gekeken hoeveel je zou kunnen lenen. Ga je de woning verbouwen? Dan kun je ook een hypotheek met bouwdepot nemen, waardoor je de verbouwing kunt meefinancieren.

  Een zakelijke lening

  Wanneer je als ondernemer wilt investeren in je bedrijf, maar daar niet de financiële middelen voor hebt, kun je kiezen voor een zakelijke lening. Zo kun je namelijk een langetermijn investering doen in je bedrijf, zoals het uitbouwen van je team of het aankopen van een nieuwe machine.

  Lening met huis als onderpand

  Wanneer je een lening met je huis als onderpand neemt, dan staat je huis garant voor het bedrag dat je leent. Dit kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor medische rekeningen of het verbeteren van het huis zelf. Het kan zo zijn dat je hierdoor meer kunt lenen, echter is het wel zo dat wanneer je dit niet terug kan betalen, jouw huis in beslag kan worden genomen.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen