More

  Het belang van marketing voor jouw bedrijf

  De manier waarop marketing voor jouw bedrijf wordt ingezet bepaalt voor een groot deel het succes van het bedrijf. Goede marketing is dus enorm belangrijk! Elk bedrijf heeft marketing nodig, omdat mensen anders niet weten wie je bent en wat je te bieden hebt. Hoe meer mensen dit weten en overtuigd zijn om iets te kopen, hoe groter het succes van je bedrijf.

  Wat is marketing nu eigenlijk?

  Marketing is een ruim begrip dat gebruikt wordt voor de benaming van verschillende activiteiten die te maken hebben met het promoten en verkopen van producten en/of diensten van een bedrijf. Je kunt hierbij denken aan activiteiten zoals het doen van marktonderzoek, het maken van een productontwerp, het bedenken van promotiematerialen en het adverteren. Al deze activiteiten hebben het doel om de bedrijfsresultaten te verbeteren en beter te voldoen aan de behoeften van de klant. Je kunt de marketing zelf doen door zelf personeel in te huren, maar je kunt er ook voor kiezen om hiervoor een marketingbureau in te schakelen. marketing bureau in Eindhoven is bijvoorbeeld vooral gericht op online marketing. Hierbij moet je denken aan het optimaliseren van je website, het adverteren op social media en het creëren van een (nieuwe) huisstijl. 

  Waarom is marketing zo belangrijk?

  Een goede marketing helpt consumenten te begrijpen wat je bedrijf doet en verkoopt. Hoe beter consumenten dit begrijpen, hoe groter de behoefte wordt om jouw producten te kopen. Wanneer je jouw klanten en hun behoeften begrijpt, kun je de doelgroep beter bereiken, je klantenbestand uitbreiden en je bedrijfsresultaten verbeteren. Zonder klanten is er geen bedrijf en marketing is hierbij de sleutel naar klanten. Kortom, er zijn acht redenen waarom marketing zo belangrijk is voor een bedrijf:

  1. Door middel van marketing kun je de behoeften van klanten duidelijk krijgen

  2. Hierdoor kun je de juiste/gewenste producten en/of diensten ontwikkelen

  3. Je kunt de behoefte aan een product of dienst creëren en vergroten

  4. Je kunt je naamsbekendheid vergroten

  5. Je kunt de reputatie van je bedrijf verbeteren

  6. Je kunt de voordelen van jouw product en/of dienst verduidelijken tegenover concurrenten 

  7. Je creëert vertrouwen bij het publiek door een goede marketing

  8. Je kunt inspelen op de behoeften van klanten en hierdoor de klanttevredenheid verhogen

  Marketing draait dus vooral om je (potentiële) klanten. Hoe beter je de doelgroep begrijpt, hoe beter je deze kunt bereiken. Bovendien is marketing een manier om te kunnen concurreren met andere bedrijven. Wanneer klanten op de hoogte zijn van de voordelen van jouw bedrijf (een hogere kwaliteit of een betere service), hebben ze de mogelijkheid om voor jouw product of dienst te kiezen. 

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen