More

  Is het een goed idee om nu een lening af te sluiten?

  De afgelopen jaren is het afsluiten van een lening steeds vaker in het nieuws geweest. De rentes voor het nemen van een hypothecaire lening waren namelijk historisch laag. Op dit moment is de economie weer aan het aantrekken. Hierdoor stijgen de marktrentes en dit zorgt ervoor dat de banken en hypotheekverstrekkers de rente weer opschroeven. Het kan daarom een erg goed idee zijn om nu nog een lening af te sluiten of je huidige leningen over te sluiten. In dit blog bericht willen we je graag meer informatie geven over deze principes.

  Wat is de invloed van rentepercentages die stijgen?

  Rente die voor consumenten worden ingezet kennen een graadmeter. Dit wordt bepaald door de Centrale Bank. Deze stelt een beleidsrente vast die wordt gebruikt voor staatsleningen. Deze staatsleningen hebben op hun beurt weer invloed op de consumentenrentes. Uiteindelijk betekent dit gewoon dat het voor banken zelf duurder wordt om geld uit te lenen. Hierdoor moeten zij deze kosten doorrekenen aan de klant. De consumenten gaan in dit geval dus meer betalen voor de lening. Sinds 2008 hebben we eigenlijk al niet meer zo’n snelle stijging gezien als dat we nu kunnen waarnemen. Ook de rente op een hypotheek met een rentevaste periode is gestegen. Het resultaat van deze stijgingen is dat je minder geld kunt lenen met je inkomen dan dat je voorheen kon.

  Snel de lage rente vastzetten nu het nog kan

  De hypotheekrente is op dit moment snel aan het stijgen. Ondanks dat er een stijging waar te nemen is, is de rente op de lening nog niet erg hoog. Hierdoor is het erg slim om snel een persoonlijke lening af te sluiten. Je kunt nu namelijk nog profiteren van de lagere rente. Hoe lang de stijging van de rente door blijft zetten is onduidelijk. Er kan namelijk altijd iets gebeuren waardoor de rente stijgt of juist afneemt. Naar alle waarschijnlijkheid gaan we komende jaren een stijging zien in de rentekosten, aangezien we afgelopen jaren een zeer lage rente hebben gehad. Om deze reden is het dus verstandig om nu een lening af te sluiten dan dat je het over een paar jaar doet.

  Ga je verduurzamen? Kies voor een lening

  Ga je een verbouwing aan in je huis om bijvoorbeeld de woning duurzamer te maken? Dan is het een zeer goed idee om hiervoor een lening af te sluiten. Door de momenteel lage rente kun je profiteren van financiële voordelen. Als je direct de woning duurzamer maakt, ga je de komende jaren nog profiteren van de besparingen. Zo gaan je maandlasten dus hard omlaag, terwijl je niet veel rente betaald.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen