More

  Wil je een gebruikte heftruck kopen? Hier moet je op letten!

  Heb je een nieuwe of een extra heftruck nodig voor jouw bedrijf, maar heb je een wat lager budget op dit moment? Dan kun je ervoor kiezen om een tweedehands heftruck aan te schaffen in plaats van een gloednieuwe. Over het algemeen zijn tweedehands machines net zo goed van hoge kwaliteit als nieuwe, zeker als de heftruck pas een aantal jaar oud is. Kies je voor een gebruikte heftruck, dan zijn er wel een aantal dingen waar je op dient te letten bij de aankoop. In dit artikel vertellen we je wat die dingen zijn!

  Is de heftruck altijd goed onderhouden? 

  Ga je een gebruikte heftruck kopen, dan is het verstandig om de onderhoudshistorie van de machine goed te checken. Het kan zijn dat de heftruck er op het eerste gezicht goed uitziet, maar dat de historie iets anders zegt. Check hoeveel kilometers er op de teller staan, hoe groot de belasting in de afgelopen jaren is geweest, en of er sprake is van verborgen gebreken die aandacht vergen. Je kunt een hoop mankementen niet op het eerste oog zien. Bekijk dus altijd uitgebreid de documenten voor de onderhoudshistorie van de machine, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. De kans dat er gebreken achter worden gehouden is een stuk kleiner als je tweedehands heftrucks koopt bij een gespecialiseerde en erkende dealer, daarom raden wij dit ook altijd aan. Koop je heftrucks van een bekend merk bij een specialist, bijvoorbeeld Still heftrucks bij Itolang, dan weet je in ieder geval dat je een kwalitatieve machine binnenhaalt. 

  Inspecteer diverse onderdelen 

  Ga je kijken naar een tweedehands heftruck, dan is het verstandig om bepaalde onderdelen van de machine altijd even goed te inspecteren. Maak even een proefrit met de heftruck en let dan op de volgende dingen:

  • Werken de hydraulische onderdelen naar behoren? 
  • Zijn de remmen van de heftruck in orde en werken ze aan beide kanten even goed? 
  • Loopt de motor goed en valt het niet op dat er onnodig veel rook vandaan komt? 
  • Werkt de verlichting op de heftruck en zijn alle kabels goed aangesloten? 
  • Is er sprake van fouten of vreemde dingen aan de mast, zoals speling tussen de geleidingsrail en de heftruck? 
  • Zitten er geen scheuren in de vork en functioneren de aanwezige vergrendelingen goed? 
  • In het geval van een elektrische heftruck: is er nog sprake van garantie op de accu? 


  Naast het inspecteren van deze onderdelen en het checken van de onderhoudshistorie is het ook aan te raden om te controleren of de heftruck in bezit is van een CE-markering en een veiligheidskeurmerk, zoals VA of BMWT. Dit heb je nodig om volgens de Europese normen te kunnen werken met een heftruck!

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen