More

  Zo creëer je een prettige werkomgeving

  Heb je een eigen onderneming? Dan heb je natuurlijk altijd wat risico’s waar je rekening mee moet houden. Niet alleen moet je ervoor zorgen dat je voldoende omzet en winst behaalt, maar het is ook belangrijk om je personeel en klanten tevreden te houden. Je wilt natuurlijk dat je werknemers met veel plezier hun dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Hier komen natuurlijk ook wat managementvaardigheden bij kijken. Als manager leid je je bedrijf in goede banen en zorg je ervoor dat je medewerkers zich prettig voelen. Maar hoe creëer je een prettige werkomgeving zodat er naast het harde werken ook ruimte is voor plezier op de werkvloer.

  Prettige werksfeer

  Het is belangrijk dat je een prettige werksfeer creëert voor je werknemers. Je zult merken dat een prettig werkklimaat ervoor zorgt dat je personeel net dat stapje extra voor je bedrijf wilt maken. Ook bevordert het een goede samenwerking. Collega’s luisteren naar elkaar en helpen elkaar met plezier. Een prettige werksfeer zal dus zeker gewaardeerd worden. Begin bij het aankleden van de ruimte waarin gewerkt wordt. Denk aan het neerzetten van planten, hang een aantal schilderijen aan de muur en werk met verschillende tinten verf. Zo creëer je een huiselijke en relaxte sfeer, waardoor medewerkers zich thuis voelen op kantoor. Iets waar je misschien niet direct aan denkt, maar wel bijdraagt aan een prettige werkomgeving is voldoende beweging. Als werkgever kan je je personeel motiveren om meer te bewegen. Bied ze een sportabonnement aan of geef korting. Moedig je personeel aan om in de pauze een frisse neus te halen. Een ander leuk idee is om wekelijks samen te eten. Organiseer een uitgebreide lunch op de vrijdag en praat met collega’s bij onder het genot van een lekker broodje of salade.

  Gelijkheid op de werkvloer

  Waarschijnlijk heb je meerdere werknemers in dienst. Iedere werknemer binnen je bedrijf is even belangrijk. Elke medewerker heeft z’n eigen taak en alleen samen krijgen ze al het werk af. Mede hierdoor is persoonlijk contact belangrijk. Plan daarom momenten in om met je werknemers persoonlijk in gesprek te gaan. Door te investeren in persoonlijk contact zullen medewerkers zich meer gewaardeerd voelen. Heb het tijdens zo’n individueel gesprek niet alleen over werk, maar ook over de privésituatie van de betreffende persoon. Door welgemeende interesse te tonen voelt de medewerker zich waardevol. Je kan je personeel ook belonen met een klein presentje. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde mok of USB sticks met logo. USB sticks komen altijd van pas en kunnen zowel privé als op de werkvloer gebruikt worden. Wil jij de fijne werksfeer behouden? Organiseer dan regelmatig een bedrijfsborrel of uitje met het hele team. Zo’n vermakelijke activiteit vergroot de onderlinge band en het zorgt voor meer motivatie en plezier op de werkvloer.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen