More

  Wel of niet Verzuimverzekering voor het verzekeren voor ziekteverzuim werknemer?

  U bent als werkgever niet verplicht om een Verzuimverzekering af te sluiten. Het is echter wel verstandig om te onderzoeken of het afsluiten van een Verzuimverzekering zinvol is voor uw onderneming. Aan de hand van het verzuim over de afgelopen jaren, de samenstelling van de werknemerspopulatie en de manier waarop u in de toekomst om zult gaan met verzuimbeleid kan bepaald worden wat voor uw onderneming de beste oplossing is.

  Twee manieren voor het afsluiten van een Verzuimverzekering

  U kunt zich als werkgever verzekeren tegen loondoorbetaling bij ziekte op twee manieren:

  Manier 1 voor een verzuimverzekering

  Een conventionele verzekering afsluiten. Hierbij wordt de premie vastgesteld op basis van het ziekteverzuim binnen een bedrijf. Bij ziekte keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag per ziektedag uit. De werkgever kan kiezen voor een eigen risicoperiode.

  Manier 2 voor een Verzuimverzekering

  Een stoploss-verzekering afsluiten. Bij een stoploss-verzekering krijgt de werkgever de kosten van normaal verzuim niet vergoed. Pas bij langdurig verzuim, en dus hoge kosten, krijgt hij een vergoeding van de verzekeraar.

  Aandachtspunten bij het afsluiten van een verzuimverzekering

  U kunt zich dus als werkgevers verzekeren tegen de hoge kosten die ziekteverzuim met zich meebrengen. Hoe werkt dat en waar moet u op letten bij het afsluiten van een verzuimverzekering?

  Risico ligt vooral bij het langdurig verzuim

  Gemiddeld is 80 procent van de zieke werknemers binnen twee weken weer beter. De kosten die daarmee gemoeid gaan, zijn over het algemeen te overzien. Die 20 procent langdurig arbeidsongeschikten zijn het duurst omdat u als werkgever immers twee jaar lang verantwoordelijk blijft voor uw zieke werknemer. Dat betekent dat u minimaal zeventig procent van het loon moet doorbetalen én kostbare re-integratieverplichtingen hebt.

  Verschillende verzuimverzekeringen mogelijk

  Er zijn verschillende verzuimverzekeringen in omloop. Afhankelijk van uw budget, voorkeuren en wensen kiest u de meest passende verzuimverzekering. Daarbij is een aantal aandachtspunten die u goed in de gaten moet houden. Let bijvoorbeeld allereerst op het eigen risico: betaalt de verzekeraar direct de kosten of moet u het salaris de eerste maanden van de ziekte zelf betalen? Wat is de duur van uitkering. Keert uw verzekeraar slechts een deel van de ziekteperiode uit of betaalt hij tot aan de periode dat uw werknemer wordt overgedragen aan het UWV? Zo zijn er nog verschillende belangrijke aandachtspunten die u als werkgever bij het afsluiten van een verzuimverzekering goed in de gaten moet houden. Zoals het aanbieden van een Arbodienst door de verzekeraar, de begeleiding door de verzekeraar van het Re-integratietraject en de uitvoering van de Verzuimregistratie.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen