More

  AED’s en bedrijven: dit maakt een AED interessant voor organisaties

  Mensen kunnen overal en op ieder moment getroffen worden door een hartstilstand; thuis, op de sportclub en op de werkvloer. Bij een hartstilstand is het cruciaal zo snel mogelijk te starten met een reanimatie. Op deze manier kan het risico op zwaar blijvend letsel verkleind worden. Wachten op de komst van de ambulancebroeders is geen optie; dit kan tot tien minuten duren, afhankelijk van de locatie van uw winkel- of bedrijfspand ten opzichte van de ambulancepost. Door een AED binnen uw pand op te hangen, kan uw BHV’er direct starten met het reanimeren van het slachtoffer. Zodra de ambulancebroeders arriveren, nemen zij dit van uw collega over. 

  Belangrijke voordelen van een AED

  Het gebruik van een AED biedt enkele belangrijke voordelen, ten opzichte van een handmatige reanimatie. Men heeft geen medische achtergrond nodig om de AED te kunnen gebruiken; een medewerker wordt begeleid door het apparaat. Afhankelijk van het gekozen model geeft het apparaat gesproken instructies, bij sommige AED’s gecombineerd met instructies op een lcd-scherm. Het maakt een AED bruikbaar voor zowel BHV’ers binnen de organisatie, als voor iedere andere medewerker. 

  AED’s en bedrijven: dit maakt een AED interessant voor organisaties

  Laat personeel een reanimatiecursus volgen 

  Om de AED snel en met vertrouwen te kunnen gebruiken bij een hartstilstand, is het sterk aan te raden een AED-training onderdeel uit te laten maken van de BHV-cursus die uw medewerkers periodiek volgen. Uitleg over het gebruik van een AED maakt vaak onderdeel uit van een reanimatiecursus, wanneer vooraf aangegeven wordt dat men binnen uw pand de beschikking heeft over een defibrillator. Er zijn speciale AED trainingsapparaten beschikbaar. Dit zijn apparaten die geen schok toedienen, maar uw medewerkers wel het volledige proces van een reanimatie laten doorlopen. Zo weet een medewerker precies wat deze moet doen, op het moment dat iedere seconde telt voor een collega of bezoeker.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen