More

  Alles wat u moet weten over een bedrijfsfinanciering

  Wanneer u een bedrijf wil starten of wanneer u een investering wil doen om uw bedrijf uit te breiden, kan u beroep doen op een bedrijfsfinanciering. Een bank of een andere kredietverstrekker beslist of en hoeveel financiering u kan krijgen.

  Bedrijfsfinanciering berekenen

  Een bedrijfsfinanciering berekenen, hangt van verschillende factoren af. In eerste instantie moet u het geleende bedrag over een afgesproken periode verdelen. Daarnaast moet u ook de rente, het aflossingsbedrag en de servicekosten berekenen. Wat de servicekosten bedragen, hangt af van de verstrekker waarbij u uw financiering zal afsluiten. Bovendien zal een verstrekker ook kijken naar het risicoprofiel van de onderneming. Hogere risico’s zullen in bepaalde gevallen tot een hogere rente leiden. Wil u een exacte berekening? Dan kan u best een offerte aanvragen.

  Bedrijfsfinanciering rente

  De rente die u betaalt bij uw bedrijfsfinanciering wordt ook mede bepaald door uw ervaring en uw profiel als ondernemer. Wanneer u als een starter een financiering wil ontvangen om een bedrijf op te richten, is de kans groot dat u een hogere rente zal moeten afbetalen dan wanneer een ondernemer die al tien jaar ervaring heeft een financiering aanvraagt. Het rentepercentage wordt op voorhand vastgelegd en blijft hetzelfde gedurende de volledige aflossingsperiode.

  Bedrijfsfinanciering berekenen
  Bedrijfsfinanciering berekenen

  Bedrijfsfinanciering Rabobank

  Een financiering kan bij de meeste banken worden aangevraagd. Een van deze banken is Rabobank. Wanneer u een financiering wil aanvragen, is het belangrijk dat u een volledig ondernemingsplan kan voorleggen waarin duidelijk wordt hoe de financiering zal besteed worden. Een bank gaat met u in gesprek en bekijkt samen met u of het plan haalbaar is en welke financiering hierbij kan helpen.

  Bedrijfsfinanciering als starter

  Als starter is het in sommige gevallen moeilijker om een verstrekker te overtuigen u een financiering te geven. Voor verstrekkers brengt een financiering voor een starter vaak extra risico’s met zich mee. De ondernemer in kwestie heeft nog niet veel ervaring waardoor de kans op slagen soms iets lager ligt dan bij ervaren ondernemers. Daarom is het van groot belang dat je als starter een verstrekker weet te overtuigen met je kennis en je ambitie. Wees realistisch en probeer zwakke punten om te buigen naar positieve uitdagingen. 

  Bedrijfsfinanciering vergelijken

  Net zoals bij alle aankopen die u doet, is het bij een bedrijfsfinanciering ook enorm belangrijk om financieringen met elkaar te vergelijken. Niet elke verstrekker is even bereid om bepaalde risico’s te nemen bij de financiering van bepaalde ondernemingsprofielen. Dit komt vaak tot uiting in de rente die wordt vastgelegd bij de terugbetaling van de financiering. Zoals hierboven al is vermeld, gaat een hoger risicoprofiel gepaard met een hogere rente. Vergelijk daarom verschillende verstrekkers om een zo laag mogelijke rente te bekomen. 

  Bedrijfsfinanciering aanvragen

  Het aanvragen van een bedrijfsfinanciering is niet moeilijk. Bij sommige verstrekkers is het voldoende om een aanvraag in te dienen via de website van de verstrekker. Daar vermeldt u welk bedrag u juist nodig heeft en waarvoor het geld zal dienen. Daarnaast moet u ook bepaalde documenten aanleveren en toegang geven tot eventuele zakelijke transacties die u in het verleden hebt gedaan. Op basis van de informatie wordt er al dan niet een aanbod gedaan. Indien u akkoord bent, kan het contract ondertekend worden en kunnen de plannen die u heeft werkelijkheid worden. 

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen