More

  Ben je meer geschikt voor bedrijfseconomie of meer voor commerciele economie?

  Het kiezen van een opleiding is een belangrijke keuze. Het geeft je namelijk meer kennis over een bepaald vakgebied waar je de rest van je leven werkzaam in zal zijn. Voor veel studenten is het na de havo nog niet helemaal duidelijk welke kant ze op willen. Er zijn gelukkig verschillende manieren voor om hier achter te komen. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een selectie te maken van verschillende studies die je interessant lijken. Hierdoor krijg je al een kleinere lijst van studies om uit te kiezen. Vervolgens is het verstandig om de studies goed door te nemen, zodat je precies weet wat ze inhouden. Tot slot kun je ook altijd gebruikmaken van verschillende studiekeuzeadviezen. In dit blog willen we je op weg helpen om te kijken of je meer geschikt bent voor bedrijfseconomie of commerciële economie.

  Wat houdt hbo bedrijfseconomie in?

  De opleiding hbo bedrijfseconomie wordt ook vaak benoemd als finance & control. Tijdens de opleiding ga je aan de slag om financiële bedrijfsvoering te optimaliseren. In iedere organisatie wordt jij de financiële man/vrouw die alles bij elkaar houdt. Je gaat bijvoorbeeld op managementniveau advies geven over de financiële cijfers. De studie bedrijfseconomie geeft je hiervoor de perfect basis. Tijdens de studie komen er verschillende onderwerpen aan bod die je meer leren over alle aspecten van de financiële wereld. 

  De baangarantie van hbo bedrijfseconomie is erg groot. Er is een zeer grote behoefte aan financiële professionals. In de meeste gevallen zijn de vacatures moeilijk te vervullen, omdat er een tekort aan financiële professionals is. Een ander voordeel is dat het salaris van een pas afgestudeerde bedrijfseconoom erg hoog ligt. Je kunt met een baan als beginnende bedrijfseconoom € 2.651,- bruto per maand verdienen.

  Kiezen voor de studie commerciële economie

  Een andere studie die wellicht bij je past, is de hbo-opleiding commerciële economie. Tijdens deze studie ga je alle kneepjes van het marketingvak leren. Als je de studie hebt gehaald, weet je precies hoe je zowel online als offline verkopen kunt genereren. Je wordt opgeleid voor zowel het MKB als voor grote multinationals. De studie geeft je inzicht in bedrijven en de bedrijfsvoering. Vervolgens ga je zelf aan de slag om verbeterplannen op te stellen, om de verkopen van het bedrijf op te schroeven. 

  Ook commercieel economen zijn zeer gewild bij bedrijven. Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager. Je zorgt dan voor verschillende klanten in het bedrijf en gaat op zoek naar new business. Ook kun je gemakkelijk aan de slag als communicatieadviseur, sales manager of (online) marketeer. Wil je liever voor jezelf beginnen met een eigen onderneming? Ook dit wordt in de opleiding gestimuleerd!

  Ben je meer geschikt voor bedrijfseconomie of meer voor commerciele economie?

  Welke opleiding past bij jou?

  Als we gaan kijken naar de beide opleidingen, zie je al direct enkele verschillen. Heb jij een gevoel voor marketing en sales, en ben je graag op de hoogte van de laatste online trends? Of ben je wellicht een aanpakker, en is het ondernemerschap echt iets voor jou? Dan kan het zomaar zijn dat de hbo-opleiding commerciële economie perfect bij je past. Ben je echter veel meer gericht op cijfers, en wil je graag meer weten van de financiële kant van bedrijven en ondernemingen? Dan is het wellicht een betere keuze om te kijken naar bedrijfseconomie. Deze studie geeft je meer inzichten in de financiën van bedrijven en zorgt ervoor dat je hier de beste in wordt!

  Waarom is een goede studiekeuze zo belangrijk?

  Een studiekeuze is het begin van een professionele carrière. Het is belangrijk dat je een goede, weloverwogen keuze maakt voor je studie. Op het moment dat je een verkeerde keuze maakt, kan dit voor een lange termijn gevolgen hebben. Als je gaat solliciteren voor een baan, is het van groot belang dat je een goede achtergrond hebt in dat werkveld. Als je een goede studie hebt gekozen, kun je een mooie en aansluitende baan vinden. Als je echter niet de goede studie hebt gekozen, wordt het lastiger om een baan te vinden die je leuk vindt en waar je de juiste kwaliteiten voor bezit. Zorg daarom voor een goede studiekeuze! Doe dan eens een studiekeuze test om meer te weten welke opleidingen bij je passen en te leren welke karaktereigenschappen en kwaliteiten daarbij passen..

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen