More

  De verborgen schatten van de Mount Everest

  Bij enorm veel trekkers staat Nepal in het algemeen en Mount Everest in het bijzonder op de bucketlist. De reden is wel duidelijk, hier bevindt zich het dak van de wereld. Het berglandschap is er geweldig mooi en de imposante bergtoppen zijn voor veel avonturiers onweerstaanbaar. Ben jij zo’n avonturier die niet bang is aangelegd, dan moet je deze regio zeker een keer gaan bezoeken. In deze blog lees je over al het moois dat Mount Everest te bieden heeft. 

  Ontdek de geheimen van Sagarmatha 

  Sagarmatha is de Nepalese naam voor Mount Everest. Het betekent hemelgodin. En met 8.848 meter reikt deze reus ook tot aan de hemel. Ieder jaar weer proberen enorm veel klimmers de top te bereiken. 

  De meeste mensen komen hier echter voor het maken van een trekking door het adembenemende berglandschap van de Himalaya. De meest populaire is ongetwijfeld de route naar het beroemde Basecamp Mount Everest.  

  Deze loopt vanuit Lukla door de groene Dudh Kosi Vallei, langs verschillende Sherpa dorpen en boeddhistische kloosters. De eerste stop is Namche Bazaar om te acclimatiseren.

  Hierna vervolg je trekking en wandel je in de richting van de dorpen zoals Tengboche, Pangboche, Dingboche en Lobuche. De flora en fauna die je onderweg tegenkomt is prachtig. De weidse uitzichten op de imposante bergen zijn in één woord geweldig.

  Het laatst bewoonde dorp op de route is Gorakshep. Je bent hier op nog maar twee uur lopen van Everest Base Camp, het eindelijke doel van de trekking. Als je daar bent aangekomen, kan je de aanwezige bergbeklimmers ontmoeten en ervaringen uitwisselen met elkaar. Je hebt vanaf hier ook een geweldig mooi uitzicht op de bekende Khumbu Icefall. 

  Tijdens de afdaling zal je nog langs vele punten komen vanwaar je nog veel meer fascinerende uitzichten zult hebben die er voor zorgen dat je deze trekking niet snel zult vergeten.

  De verborgen schatten van de Mount Everest

  Hoe je er komt

  Wanneer je naar de Everest Regio wilt, vlieg je eerst naar de hoofdstad Kathmandu. Dit is een flinke zit en kent vaak één of meerdere tussenstops. Houd bij vertrek zeker rekening met de enorme drukte in de vertrekhal en eventuele vertragingen. Is jouw vlucht vertraagd vergoeding aanvragen kan eenvoudig en snel online. Wel doen, want in veel gevallen heb je hier recht op. 

  Vanaf Kathmandu vlieg in je met een binnenlandse vlucht in ongeveer 30 minuten naar Lukla, het startpunt voor veel tochten door de Everest Regio. 

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen