More

  Herbruikbare bekers zijn de toekomst

  Het is nog niet lang geleden dat de plastic bekers overal op de grond lagen op festivals. Als het donker werd stonden alle bezoekers op een laag plastic en dit moest door de organisatie in de avonden nog allemaal opgeruimd worden. Zeker als er een tweede dag was van het festival, was het een grote nachtelijke schoonmaak. Gelukkig is er al heel wat veranderd ten opzichte van vroeger. Er worden steeds meer afvaleilanden en eco-teams ingezet om het afval te kunnen recyclen. Een van de dingen die festivals kunnen doen, is het gebruiken van een herbruikbare beker, zoals de DrinkCup. Op deze manier is er namelijk helemaal geen afval meer dat opgeruimd moet worden.

  Verandering op festivals

  Tegenwoordig is het zo dat wegwerp plastic niet meer veel gebruikt wordt. De overheid wil hier namelijk van af. Dit begon klein, met het verbieden van plastic rietjes. Tegenwoordig wordt het steeds groter. Ook op de festivals mag het natuurlijk niet meer. De meeste festivals lossen het nu op met een recycle munt en zorgen er zo voor dat er geen plastic meer op de grond gegooid wordt. Dit werkt in de praktijk redelijk goed. Ondanks dat de bezoekers het van te voren eigenlijk helemaal niet wilde, blijkt het goed te werken. Uiteraard is dit pas het begin van de verandering. Waar we in de toekomst heen gaan is de herbruikbare bekers voor op festivals. De organisatie van het festival kan deze herbruikbare bekers huren

  Waarom herbruikbare bekers huren?

  Er zijn verschillende redenen waarom een herbruikbare beker goed te gebruiken is voor een festival. Allereerst voorkom je er natuurlijk direct veel rommel mee. Als je namelijk herbruikbare bekers huurt, heb je minder afval. Dit zorgt voor veel minder recyclen en afval. Daarnaast heb je ook veel minder bekers nodig. Je kunt er namelijk voor kiezen om de bekers schoon te maken en direct weer te gebruiken. Dit proces kan weliswaar tijd kosten, maar het is vaak veel goedkoper dan nieuwe bekers te kopen. Tot slot kun je de bekers na de huurperiode natuurlijk weer terugbrengen bij de leverancier. Op deze manier heb je ook nog eens helemaal geen opslag nodig!

  Verschillende soorten herbruikbare bekers

  Als je herbruikbare bekers gaat huren, zijn er verschillende keuzes die je kunt maken. Er zijn namelijk verschillende soorten bekers die je kunt huren van verschillende maten. Heb je bijvoorbeeld een groot festival? Dan kan het wenselijk zijn om de standaard bekers te huren. Als je echter een kleinschaliger festival hebt, kun je ook erg leuk herbruikbare pitchers huren. Alle herbruikbare plastic bekers van DrinkCup zijn gemaakt van duurzaam materiaal en zijn eenvoudig her te gebruiken. 

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen