More

  Hoe kan een verzuimverzekeraar mijn bedrijf helpen?

  Heb jij ooit van een verzuimverzekeraar gehoord? In dit artikel leggen we je uit wat de waarde is van een verzuimverzekeraar voor jouw bedrijf. Een verzuimverzekeraar is, zoals de naam al zegt, een verzekeraar die je onder andere helpt bij het beheren van verzuim, financiële risico’s afdekt en nog veel meer. Ben jij benieuwd naar de voordelen waarvan je kunt profiteren bij een verzuimverzekering? Lees dan snel verder!

  De voordelen van een verzuimverzekeraar

  Er zijn vele voordelen van een verzuimverzekering waarvan je kunt profiteren. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we alle belangrijke voordelen van een verzuimverzekering onder elkaar gezet. Op deze manier kun jij makkelijk vergelijken en bekijken of een verzuimverzekering iets voor jouw bedrijf is. De belangrijkste voordelen van een verzuimverzekering afsluiten bij een verzuimverzekeraar zijn:

  • Financiële bescherming en zekerheid: één van de grootste voordelen die een verzuimverzekering met zich meebrengt is financiële bescherming. Dit is ook de reden waarom de meeste bedrijven een verzuimverzekering afsluiten. Een verzuimverzekering dekt het grootste deel van de verzuimkosten. Als er medewerkers ziek zijn, dan kan een verzuimverzekering deze kosten dekken. Op deze manier hoeft het bedrijf niet de volledige loonkosten van de zieke medewerkers te betalen.
  • Kennis en ervaring: verzuimverzekeraars zijn expert op het gebied van verzuim. Zij hebben veel ervaring en met verzuimmanagement en kunnen je hierdoor dus van deskundig advies voorzien. Denk hierbij aan advies over preventieve maatregelen, een gezonde werkomgeving, hulp bij het ontwikkelen van verbeterd verzuimbeleid en nog veel meer. Als je het advies en de kennis die de verzekeraars je geven toepast, dan wordt het verzuimbeleid al een stuk beter.
  • Verzuimbeheer: verzuimverzekeraars voorzien je in de meeste gevallen van ondersteuning bij het verzuimbeheer. Denk hierbij aan ondersteuning bij het herkennen van problemen, potentiële trends, het in de gaten houden van verzuimgegevens, het op tijd ingrijpen bij verzuim en nog veel meer.
  • Begeleiding bij re-integratie: Wanneer iemand langdurig ziek is geweest en weer aan het werk gaat, dan is het belangrijk dat hij of zij goed begeleid wordt tijdens het re-integratieproces. Vaak bieden verzuimverzekeraars begeleiding aan. Denk hierbij aan begeleiding bij het opstellen van re-integratieplannen en ondersteuning voor medewerkers die terugkeren van verzuim.
  • Training en tips: verzuimverzekeraars kunnen naast begeleiding en ondersteuning ook trainingen en tips bieden. Daarnaast kunnen verzuimverzekeraars de medewerkers en werkgever informeren over preventieve maatregelen, ergonomie, stressmanagement en andere relevante onderwerpen.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen