More

  Met deze 4 tips bespaar je op jouw bestelautoverzekering

  Wie een zakelijke autoverzekering af wil sluiten, richt zich waarschijnlijk tot het internet. Hier vind je binnen een paar tellen talloze websites waarop je jouw bestelauto kunt verzekeren. Ondernemers richten zich regelmatig tot de eerste site die zij tegenkomen en sluiten hier direct een verzekering af. Dit is een optie, maar mogelijk betaal je onnodig veel premie. Wil je dit voorkomen? Wij zetten hier 4 tips op een rijtje om te besparen op jouw bestelautoverzekering.

  1. Denk goed na over de dekking

  Een bestelauto kun je op drie manieren verzekeren: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Wie de meest uitgebreide dekking wil, kiest voor de laatste zakelijke autoverzekering. Schade aan jouw auto die ontstaan is door een aanrijding of vandalisme wordt dan ook vergoed. Omdat deze dekking het meest uitgebreid is, betaal je er ook de hoogste premie voor. Reden genoeg om goed na te denken of dit de beste dekking is.

  Een bestelauto die jonger dan 5 jaar is, wordt vaak allrisk (WA + Beperkt Casco) verzekerd. Logisch, want het voertuig heeft dan nog een hoge dagwaarde. Wanneer jouw bestelauto ouder dan 5 jaar is, kun je prima voor een mindere dekking kiezen. Voor bestelauto’s van 5 tot 10 jaar wordt vaak voor WA + Beperkt Casco gekozen, terwijl voertuigen ouder dan 10 jaar meestal alleen verzekerd worden voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Hoe minder uitgebreid de dekking, des te lager de premie uitvalt.

  2. Sluit geen dubbele aanvullende verzekeringen af

  Veel verzekeraars bieden je – naast de drie basisdekkingen – nog verschillende mogelijkheden om jouw bedrijfsauto aanvullend te verzekeren. Zo kun je bijvoorbeeld een schadeverzekering voor inzittenden afsluiten of je verzekeren voor pechhulp. Je bent weliswaar beter verzekerd wanneer je dergelijke verzekeringen afsluit, maar je betaalt ook een hogere premie. Controleer vooraf goed wat je wel en niet verzekerd hebt. Sluit bijvoorbeeld geen rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen af als je ook al een zakelijke rechtsbijstandverzekering hebt met dekking voor motorrijtuigen. Nieuwe bestelauto’s worden vaak ook met een periode gratis pechhulp afgeleverd. Het afsluiten van een aanvullende dekking voor pechhulp is voor deze periode dan ook overbodig.

  3. Verhoog het eigen risico

  Wie voor WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco kiest, krijgt vaak te maken met eigen risico. Dit houdt in dat je zelf opdraait voor het eerste deel van de kosten bij schade. Wie wil besparen op zijn autoverzekering, kan ervoor kiezen om het eigen risico te verhogen. De premie gaat dan omlaag. Besef je wel dat je ook een groter deel van de kosten zelf betaalt als je schade rijdt.

  4. Vergelijk zakelijke autoverzekeringen met elkaar

  Een laatste manier om te besparen op een bestelautoverzekering is door een vergelijking te maken. Veel mensen hebben hier een hekel aan, maar het is zeker de moeite waard. De premie verschilt namelijk niet alleen per dekking, maar ook per verzekeraar. Wie niet veel tijd wil besteden aan zakelijke autoverzekeringen vergelijken gebruikt een vergelijkingssite. Hier heb je binnen de kortste keren de goedkoopste bestelautoverzekering gevonden.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen