More

  Tijd besparen? Kies voor factoring

  Je wilt je als ondernemer natuurlijk alleen focussen op zaken die ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk groeit, nietwaar? Je zult dan ook niet de eerste zijn die saaie en gecompliceerde administratieve taken constant uitstelt. Het opstellen en versturen van facturen is één van die taken waar veel ondernemers mee worstelen. En wat als een klant niet betaalt? Dan kost het nóg meer tijd, want je moet er constant achteraan totdat de klant de factuur heeft voldaan. Dat moet makkelijker kunnen, niet? Gelukkig is er een praktische oplossing voor dit probleem, want met factoring kun je heel eenvoudig al deze facturen uitbesteden aan een externe partij, of eigenlijk: aan een factoring bedrijf.

  Wat is factoring?

  Heb jij nog nooit van factoring gehoord? Dan is het tijd voor een uitleg. Factoring is het uitbesteden van je facturen, wat inhoudt dat een ander bedrijf deze voor jou verstuurt. Jouw klanten ontvangen de factuur dus wel namens jou, maar niet van jou. Ze hoeven het bedrag niet eens aan jou te betalen, maar voldoen het aan het factoring bedrijf. Dit bedrijf betaalt jou namelijk direct uit wanneer je jouw factuur aan hen verkoopt. Je levert daarbij doorgaans een percentage van de factuur in, maar daar krijg je voor terug dat je direct je geld hebt en je geen contact met de klant hoeft te hebben over betalingen. Factoring voor mkb biedt vele voordelen, waarvan de belangrijkste de twee die we hieronder bespreken.

  Verhoog je liquiditeit

  Wil jij te allen tijde investeringen kunnen doen? Dan is het handig als klanten je direct betalen. In de praktijk is dat echter vrijwel nooit het geval. De meeste klanten wachten zelfs tot de laatste dag van de betaaltermijn totdat ze de factuur eindelijk voldoen. Heel irritant, want zo heb je in feite geen toegang tot de financiële middelen die je op papier wél tot je beschikking hebt. Wil je je liquiditeit verhogen? Ga dan in zee met een factoring bedrijf zoals The Blue Factor. Je beschikt dan vaak nog dezelfde dag over het bedrag dat je aan je klant factureert, min de kosten voor de dienst die je aan hen uitbesteedt. Klik op meer informatie om te kijken wat ze voor je kunnen betekenen.

  Houd het contact met klanten positief

  Veel ondernemers vinden het heel vervelend om klanten te moeten confronteren met het feit dat een factuur niet voldaan is. Dit beïnvloedt namelijk de werkrelatie, en zorgt voor een negatieve sfeer. De klant kan er niet altijd iets aan doen, en het liefst wil je natuurlijk dat de samenwerking voortduurt. Merk je dat een specifieke klant altijd achterloopt of simpelweg niet betaalt? Met factoring voor mkb los je dit op een slimme manier op. Niet jij, maar het factoring bedrijf zal voortaan facturen naar deze klant sturen, en zo hoef jij die nooit meer te confronteren met openstaande betalingen. Zo kun je je focussen op een positieve werkrelatie, en je qua samenwerking richten op de toekomst. Ook kun je materialen inkopen die je voor projecten voor deze klant nodig hebt, omdat je zeker weet dat je het geld zult ontvangen van de facturen die je (via het factoring bedrijf) naar de klant stuurt. En dat levert een hele hoop rust op!

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen