More

  Bedrijfsverhuizing? Lees hier onze tips

  Heeft u met uw bedrijf een grote groei doorgemaakt? Dit is de droom van iedere onderneming. Daarbij kunnen er echter groeiproblemen ontstaan. Zo is er in uw bedrijfspand niet meer genoeg ruimte voor uw personeel. Daardoor wordt het tijd voor een bedrijfsverhuizing. Op het eerste gezicht kan dit erg intimiderend zijn om uit te voeren. Gelukkig is dit in het echt niet het geval. Met name de tips die u van ons van Verhuisbedrijf Snelle Jongens in deze blog vindt, zorgen ervoor dat u geen stress hoeft te hebben op dit gebied.

  Begin vroeg met plannen

  In de eerste plaats is het slim om vroeg te beginnen met het plannen van uw bedrijfsverhuizing. U wil namelijk alles van te voren geregeld hebben. Daardoor is de kans dat u tegen onaangename verrassingen aanloopt erg klein. Zorg er dus voor dat u op tijd begint hiermee. Op deze manier verloopt de verleiding straks erg soepel.

  Wijs een verantwoordelijke aan

  Een tweede tip is om een verantwoordelijke aan te wijzen voor de bedrijfsverhuizing. Vaak is dit iemand binnen het bedrijf zelf, maar ook een extern persoon kan hier geschikt voor zijn. Meestal is dit een logistiek coördinator. Deze personen hebben immers ervaring met het regelen van logistieke processen. Door één persoon de verantwoordelijkheid te geven, kan hij of zich zich compleet op deze taak focussen. Daardoor kan de rest van uw personeel nog normaal aan het werk en blijven de bedrijfsprocessen onverstoord. 

  Maak een lijstje van dingen die mee moeten komen

  Een andere tip is om een lijstje te maken van dingen die mee moeten komen. Dit kunnen voorwerpen zijn die belangrijke informatie bevatten zoals computers of documenten, maar ook meubilair is iets wat mensen vaak meenemen bij een bedrijfsverhuizing. Per geval verschilt het vanzelfsprekend wat u er precies mee moet, maar met een lijstje weet u precies wat er allemaal straks mee de verhuiswagen in moet. Op deze manier is de kans dat u iets belangrijks vergeet te vervoeren tijdens de verhuizing erg klein. 

  Wijzig op tijd uw administratie

  Tevens is het handig om tijdens de verhuizing uw administratie op tijd te wijzigen. Wanneer u verhuist, krijgt u immers een ander adres. Dit adres dient u te wijzigen in allerlei documenten. Denk bijvoorbeeld aan het KvK-register. Krijgt u vaak fysieke klanten op bezoek? Ook dan dient u deze personen te informeren over het adres van uw nieuwe pand. U wilt immers voorkomen dat ze voor niets voor de deur staan van uw oude en lege bedrijfspand. Zorg er dus voor dat u alles op tijd wijzigt qua administratie zodat u anderen en ook uw eigen bedrijf hier een groot plezier mee doet.

  Kies voor een goede dag om te verhuizen

  Een vijfde tip voor het hebben van een geslaagde bedrijfsverhuizing is om op de juiste dag te verhuizen. U wilt immers dat een verhuizing zo min mogelijk kost en tegelijkertijd de bedrijfsprocessen minimaal verstoord worden. Daardoor is het slim om op een dag te verhuizen waarbij de impact op uw bedrijf tot een minimum wordt gehouden. Zijn de kantoortijden van uw bedrijf altijd tussen 9 en 5 doordeweeks? En is uw bedrijf tijdens het weekend dicht? Dan is het slim om in het weekend de verhuizing te doen. Zo is niemand tijd en omzet kwijt doordat de verhuizing nog bezig is. Wanneer in het weekend verhuizen geen mogelijkheid is, kan vrijdag ook een goede optie zijn. Vrijdag is meestal een dag waarbij het wat rustiger is. Houd dus goed rekening met op welke dag uw bedrijf gaat verhuizen.

  Besteed de verhuizing uit aan professionals

  Tot slot is het aan te raden om uw bedrijfsverhuizing uit te besteden aan professionals zoals ons. Wanneer u dit zelf doet samen met u personeel, zal het proces namelijk langzamer gaan. Tevens is de kans op een ongeluk groot. Wanneer u experts in dienst neemt, weet u zeker dat de verhuizing geslaagd is. Ontdek nu onze mogelijkheden.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen