More

  Een BV oprichten als ondernemer: Wel of niet doen?

  Ben jij zelfstandig ondernemer onder een eenmanszaak of vof, maar twijfel je of het niet beter zou zijn om jouw bedrijf om te laten zetten naar een BV? Een BV brengt een aantal voordelen met zich mee die jou als ondernemer meer vrijheid geven, onder andere op financieel gebied. Vandaag de dag heb je ook geen startkapitaal van minimaal 18.000 euro meer nodig om een BV op te richten, wat het een stuk toegankelijker maakt voor ondernemers. In dit artikel gaan we verder in op de voor- en nadelen van een BV!

  De voordelen van een BV als rechtsvorm 

  Een BV oprichten biedt een hoop voordelen voor ondernemers. Een van de grootste voordelen is dat je als ondernemer niet aansprakelijk bent met je privévermogen in het geval van schulden binnen de BV. Een BV is namelijk een rechtspersoon, wat betekent dat de BV aansprakelijk en verantwoordelijk is, niet de bestuurder of aandeelhouder. Bij een vof of eenmanszaak ben je als ondernemer wel zelf aansprakelijk. Een BV is dus een stuk veiliger. Daarnaast kun je met een BV genieten van grote fiscale voordelen, zoals een lagere winstbelasting. Mocht je veel winst maken met jouw onderneming, dan kan het dus erg interessant zijn om over te stappen op een BV. Over de eerste 200.000 euro aan winst betaal je slechts 19% winstbelasting, terwijl je met een eenmanszaak of vof al 36,93% belasting betaalt over een winst tot 73.031 euro. 

  Investeerders aantrekken is makkelijker 

  Een BV is over het algemeen aantrekkelijker voor investeerders dan een eenmanszaak of een vof. Een investeerder krijgt dan namelijk aandelen in de BV ter hoogte van zijn of haar investering. De investeerder deelt hierdoor mee in de winst die de onderneming maakt, maar is niet aansprakelijk voor eventuele schulden van de BV. Een investeerder loopt dus veel minder risico dan wanneer hij of zij investeert in een vof of eenmanszaak. Wil je graag wat extra kapitaal binnenhalen, bijvoorbeeld voor een nieuw project of product? Dan is een BV de beste keuze!

  Vof of eenmanszaak omzetten naar BV

  Mocht je al ondernemer zijn en werken met een vof of eenmanszaak, dan kun jij jouw onderneming eenvoudig om laten zetten naar een BV als je dat wil. Je kunt hier hulp bij krijgen van specialisten, zoals firm24.com. In veel gevallen kun je dit gewoon online laten doen, dus het hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen. Twijfel je nog of het verstandig is om jouw bedrijf om te zetten naar een BV? Vraag dan advies bij een specialist, zodat je zeker weet dat jij de juiste keuze maakt.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen