More

  Overweeg jij om een creditcard aan te vragen?

  De wereld wordt steeds internationaler en dat betekent dat het al lang niet meer uitzonderlijk is dat je producten in het buitenland koopt. Je hebt waarschijnlijk wel gemerkt dat wanneer je online een product wilt kopen, of een vliegticket wilt boeken, je niet altijd met je reguliere bankpas kunt betalen. Je hebt vaak een creditcard nodig om je internationale betalingen te kunnen uitvoeren. Vroeger was een creditcard alleen weggelegd voor de rijken der aarde, maar tegenwoordig kun je veel gemakkelijker een creditcard bemachtigen. Waarom zou je dit doen en hoe kun je deze aanvraag regelen? In dit artikel leggen wij je graag uit wat je moet doen. 

  Een creditcard biedt meer zekerheid

  Het grote voordeel van een creditcard is dat je vrijwel overal ter wereld moeiteloos kunt betalen. In tegenstelling tot een reguliere bankpas, wordt je creditcard overal herkend en geaccepteerd waardoor je dus nooit in de problemen komt wanneer je wilt betalen. Daarnaast profiteer je met een creditcard van aantrekkelijke extra’s. Zo zijn al je aankopen bijvoorbeeld 180 dagen verzekerd. Is er iets met je aankoop aan de hand, gaat het stuk of wordt het überhaupt niet geleverd, dan kun je je geld terugkrijgen. Een miskoop doen is daarom erg lastig met een creditcard. Ook kom je niet zonder geld te zitten wanneer je op reis in de problemen komt, bijvoorbeeld omdat je je creditcard kwijtraakt. Je kunt dan namelijk geld ontvangen van je creditcardaanbieder zodat je je weer kunt redden.

  Hoe werkt een creditcard? 

  Een creditcard,  heeft een bestedingslimiet. Dit limiet is afhankelijk van je inkomen maar kan oplopen tot 5000 euro per maand. Doe jij een aankoop, dan wordt het bedrag voorgeschoten. Aan het eind van de maand wordt het gespendeerde bedrag van je bankrekening afgeschreven. Hierdoor kun je dus ruimte creëren in je budget; geld dat je nu nog niet hebt, maar wat je wel gaat krijgen, kun je nu alvast uitgeven. Dat is vooral handig in geval van nood. Je kunt de kaart natuurlijk ook goed gebruiken voor je reguliere uitgaven. Soms is dat extra handig vanwege bijvoorbeeld de verzekeringen die de creditcard biedt.

  Wil je een aanvraag indienen? 

  Als je een credit- of visacard wilt aanvragen, moet je een aanvraag indienen. Je kunt bij vele partijen terecht voor een creditcard. Kijk daarom even goed naar de eisen van iedere aanbieder. Je moet altijd 18 jaar of ouder zijn en je moet kunnen aantonen dat je de laatste maanden een vast inkomen had. Dit inkomen is meestal minimaal 1.150 euro netto per maand. Omdat je op krediet gaat kopen, is het belangrijk dat je geen betalingsachterstanden hebt. Vandaar dat altijd gekeken wordt of je ook een BKR-registratie hebt. 

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen