More

  Waarom je moet investeren in een waterontharder

  Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om te investeren in een waterontharder. Dat is natuurlijk niet gek, want er zitten veel voordelen verbonden aan dit apparaat. Het leidingwater in Nederland is namelijk hard, maar bijvoorbeeld een waterontharder in Arnhem zorgt ervoor dat je zacht water uit de kraan hebt stromen. Een waterontharder filtert namelijk kalk uit je leidingwater, wat een aantal ongemakken voorkomt en vermindert. We zetten een aantal van de voordelen voor je op een rijtje.

  Je apparaten gaan langer mee

  Kalk veroorzaakt veel ongemakken, waaronder het aantasten van je apparaten. Door de kalkaanslag in de apparaten, raken de leidingen verstopt en gaan apparaten snel kapot. Kalk hecht zich ook snel aan bepaalde oppervlakten, waardoor bijvoorbeeld verwarmingen minder goed werken. Kalk isoleert namelijk goed, waardoor de verwarming harder moet werken om je woning warm te houden. Met een waterontharder voorkom je kalkaanslag in deze apparaten, waardoor ze dus langer meegaan.

  Het is beter voor je huid en haar

  Kalk draagt bij aan een droge huid, maar zorgt er ook voor dat vochtinbrengende crèmes en douchegels minder goed werken. Zacht water is beter voor je huid, omdat je huid minder uitgedroogd wordt. Ook is het harde water slecht voor je haar. Shampoo, conditioner, en andere middeltjes voor haar en huid, werken bovendien beter met zacht water. Daarnaast heb je minder van deze producten nodig voor een goed resultaat, waardoor je ook geld bespaart.

  Je bespaart geld en tijd met het schoonmaken

  Schoonmaken is een bezigheid die niet iedereen even leuk vindt. Het is dan ook fijn als je dit minder vaak en minder lang hoeft te doen. Door kalk werken je schoonmaakmiddelen minder goed, waardoor je lang moet schrobben voor goed resultaat. Daarnaast zorgt kalk ervoor dat sanitaire oppervlakken kalkaanslag krijgen, waardoor je deze vaker moet schoonmaken. Kalkaanslag is lastig te verwijderen, dus het voorkomen van kalkaanslag is beter. Zacht water veroorzaakt geen kalkaanslag, waardoor je minder vaak en minder lang moet schoonmaken. Je bespaart dus tijd, maar ook geld. Schoonmaakmiddelen werken namelijk beter in zacht water, waardoor je er minder veel van hoeft te gebruiken.

  Lagere energierekening

  Zacht water bevat weinig tot geen kalk, waardoor de kalk zich niet hecht aan warmtebronnen in je verwarming en andere apparaten. Doordat er minder kalkaanslag in de verwarmingsapparaten voorkomt, werkt de verwarming beter en verbruik je minder gas. Ook andere apparaten werken beter, waardoor de energierekening minder hoog is.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen