More

  Wat doe ik met afval binnen mijn bouwbedrijf?

  Heb je een bouwbedrijf? Dan heb je onvermijdelijk afval dat dagelijks aardig kan oplopen. Ben je benieuwd wat je moet doen met afval dat er vrijkomt door bouw en sloop of het afval dat jouw medewerkers produceren? Lees dan verder, want wij laten je weten hoe jij efficiënt van jouw bouwafval afkomt!

  Huur een bouwcontainer

  Wanneer je een bouwbedrijf hebt of aannemer bent, dan doe je er goed aan om een bouwcontainer te huren. Hier mag bijna alles in dat vrijkomt tijdens renovaties, bouw en sloop. Een bouwcontainer is een afzetcontainer die in verschillende maten te verkrijgen is en gemakkelijk op een parkeerplaats te zetten is. Heb je een groot project? Dan zijn er ook grote containers voor de bouw beschikbaar, zoals containers van 10m2. 

  Het voordeel van containers huren voor jouw bouwbedrijf, is dat je nergens aan vast zit en je per project kunt bekijken wat voor bouwcontainer je precies nodig hebt. Dat geeft je als ondernemer of aannemer de ruimte om verschillende soorten klussen te doen; daarnaast hoef je geen containers die je gekocht hebt op te slaan in een loods. Na het project, komt het afvalbedrijf de gehuurde container ophalen en verwerkt het ook nog eens voor je – hoe handig is dat!?

  Afval van personeel verwerken

  Binnen een bouwbedrijf krijg je niet alleen te maken met afval dat vrijkomt door de bouw of sloop zelf, maar ook met afval dat je medewerkers produceren. Tijdens de pauzes drinkt het personeel koffie en thee, er wordt water gedronken uit plastic flesjes, je krijgt te maken met etensresten en verpakkingen, koffiecups of ander afval van koffie en thee. Al dat afval moet je ergens kwijt; natuurlijk kun je één vuilnisemmer wegzetten waar het personeel het afval in kan doen, maar als bedrijf ben je verplicht om het afval op een goede manier te verwerken. Dit kun je het beste doen door geschikte containers voor de verschillende afvalstromen op de bouwplaats te huren, zoals een container voor restafval, eentje voor plastic en drankkartons en een GFT-container. Een container huren doe je bij een afvalbedrijf dat ervoor zorgt dat al het afval uiteindelijk op de juiste manier wordt verwerkt. Het huren van de juiste containers voor je bouwbedrijf kan nogal een klus zijn, daarom huur je het beste alle containers die je nodig hebt bij één afvalbedrijf. Dat bespaart je ook nog eens een hoop tijd!

  Chemisch en gevaarlijk afval

  Als bouwbedrijf kun je er niet omheen dat je met chemisch en gevaarlijk afval te maken kunt krijgen. Je kunt dan denken aan asbest in oude panden, maar ook aan de sloop of verbouwing van laboratoria, ziekenhuizen, tandarts- en huisartspraktijken. 

  Voor al het chemisch en gevaarlijk afval is er een container te huren; zo mag je medisch afval bij elkaar doen, maar moet je voor asbest weer anders te werk gaan. Voor het verwerken van asbest hebben jouw medewerkers beschermende pakken nodig en moet je speciale zakken huren die je vervolgens in een geschikte container voor asbest deponeert. Deze container wordt dan opgehaald door het afvalbedrijf waarbij je de container hebt gehuurd; dat is extra handig, want zo kun jij meteen verder naar het volgende project.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen