More

  Wat is kruipruimte ventilatie en wat kost het om te plaatsen?

  Als je eigenaar bent van een eigen huis is de kans groot dat je ook een kruipruimte hebt. Deze ruimte bevindt zich onder het huis en beslaat bijna het hele oppervlakte van je woning. De ruimte is ongeveer een halve meter hoog en zorgt ervoor dat je onder het huis kan komen. In de kruipruimte lopen verschillende leidingen, zoals bijvoorbeeld de gasleiding. Om ervoor te zorgen dat je geen last krijgt van vocht in de kruipruimte, laat je kruipruimte ventilatie plaatsen. In dit blogbericht vertellen we je wat kruipruimte ventilatie is en wat het kost om te laten plaatsen.

  Waarom laat je kruipruimte ventilatie plaatsen?

  Kruipruimte ventilatie wordt geplaatst om een vochtige kruipruimte te verhelpen of te voorkomen. Een vochtige kruipruimte kan namelijk voor verschillende problemen zorgen. Allereerst kan het vocht de woning aantasten. Het vocht stijgt namelijk uit de grond op richting de woning. Vervolgens kan het vocht in de woning trekken, waardoor er vochtplekken ontstaan. Daarnaast kan er ook schimmel ontstaan. Deze schimmel kan tot diep in de woning trekken, wat grote gevolgen heeft. De schimmel kan onder andere het hout aantasten, waardoor er houtrot ontstaat. Ook kan een vochtige ruimte zorgen voor nare geuren. Deze geuren kunnen in het huis trekken, waardoor het wonen niet meer aangenaam wordt. Dat kun je allemaal voorkomen door het plaatsen van kruipruimte ventilatie.

  Wat kost kruipruimte ventilatie plaatsen?

  De kosten voor het plaatsen van kruipruimte ventilatie verschilt per woning. Dit komt namelijk doordat het afhankelijk is van verschillende factoren. Allereerst is het belangrijk om te kijken hoeveel ventilatieroosters je precies nodig hebt. Gemiddeld hebben huizen in Nederland genoeg aan 4 tot 6 ventilatiegaten, maar dit kan dus ook meer zijn. Daarnaast is het belangrijk hoeveel werk er komt kijken bij het plaatsen van de roosters. Als de muren bijvoorbeeld erg dik zijn, kan het moeilijker zijn om de ventilatie te plaatsen. Het is om deze reden verstandig om eerst offertes op te vragen alvorens je de professional inschakelt. 

  Is kruipruimte ventilatie belangrijk als je kruipruimte isolatie hebt?

  Voor veel huizen is het tegenwoordig belangrijk om isolatie te plegen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om isolatie aan te leggen in de kruipruimte. Het is dan echter niet zo dat ventilatie totaal niet meer nodig is. De isolatie zorgt er weliswaar dat vocht een minder groot probleem is, maar het verdwijnt niet compleet. Om deze reden is het nog steeds belangrijk dat er kruipruimte ventilatie geplaatst wordt. Vervolgens dien je ook te denken aan de gasleidingen die er lopen. Als hier een lek in komt, wil je een goede ventilatie hebben om gasophoping te voorkomen.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen