More

  Wees je concurrent voor met e-fulfilment

  Als u eigenaar bent van een e-commerce bedrijf, hebt u zich misschien afgevraagd hoe u concurrerende vrachttarieven kunt krijgen om uw product door het hele land te verzenden? Dit is een veel voorkomende vraag bij bedrijven die hun verkoop buiten hun regio willen uitbreiden, maar geconfronteerd worden met zeer hoge vrachttarieven. Het goede nieuws is dat er een strategie is die door verschillende bedrijven is gebruikt om dit probleem op te lossen. Lees verder om meer te weten te komen:

  Wat is e-fulfilment

  E-fulfilment is de term die wordt gebruikt om het proces aan te duiden dat de volgende fasen omvat: opslag, scheiding, verpakking, levering en post-sale verkoop. De perfecte uitvoering van de eerste vier fasen van dit proces is van essentieel belang voor de tevredenheid en het succes van de klant, terwijl de post-sales fase verantwoordelijk is voor het bewijs dat alles volgens plan is verlopen en dat de klant werkelijk tevreden was.

  De uitbesteding van de vervulling

  Het is heel gebruikelijk dat bedrijven, vooral als ze nog in de groei zijn, al deze handelingen zelf uitvoeren, en het is op dit punt dat de vraag die we aan het begin van het artikel aan de orde stelden, kan rijzen: hoe vind ik een concurrerend vrachttarief om het leveringsgebied van mijn product uit te breiden?

  Als oplossing voor dit probleem hebben veel bedrijven een beroep gedaan op logistieke bedrijven om deze dienst uit te besteden. In de praktijk werkt het uitbesteden van deze dienst als volgt: in plaats van te leveren op het adres van uw bedrijf, levert uw leverancier het product rechtstreeks aan de logistieke operator, die de eerste 4 fasen van het proces voor zijn rekening neemt, totdat het product in handen van uw klant is. Ten slotte zorgt uw bedrijf voor de aftersalesfase om ervoor te zorgen dat de klant tevreden is over uw service en dus ook over die van uw partner-logistieke operator.

  Alles over e-fulfilment

  De voordelen van e-fulfilment outsourcing

  1. Verlaag uw verzendkosten

  E-fulfilment operators hebben opslag units verspreid over verschillende regio’s van het land. Op die manier worden de vrachtafstanden verkort en de verzendingskosten aanzienlijk verlaagd.

  Bij het inhuren van de e-fulfilmentdienst betaalt de detailhandelaar alleen voor de gebruikte diensten. Dit is hoe het werkt: De winkelier betaalt een vast bedrag voor de gehuurde opslagruimte, en een kleine vergoeding voor elke bestelling die wordt verzonden.

  En ook al kunt u te maken krijgen met een seizoensgebonden stijging of daling van de verkoop, dit zal geen invloed hebben op uw basiskosten. Uw opslagkosten veranderen alleen wanneer het aantal eenheden dat u opslaat, verandert.

  2. Vergroot het bereik van uw verkoop

  Met de diensten van een e-fulfilment provider kan uw e-commerce een groter publiek bereiken en zelfs uw verkoop naar een internationaal niveau uitbreiden. Door uw e-commerce logistieke diensten uit te besteden, kunt u zich gemakkelijk aanpassen aan nieuwe eisen zonder te moeten investeren in nieuwe opslagstructuren.

  3. Verbetering van de klantenservice

  Betrouwbare klantenservice ondersteuning is een essentieel onderdeel van het runnen van een bedrijf. Veel e-fulfilment providers bieden 24/7 ondersteuning via e-mail, telefoon en andere kanalen. Dit houdt onder meer in dat retourzendingen, omruilingen en terugbetalingen gemakkelijker kunnen worden afgehandeld.

  E-fulfilment diensten kunnen handelaars ook helpen om tegemoet te komen aan de stijgende verwachtingen van klanten. Volgens recente gegevens zeggen veel consumenten dat bezorgopties op dezelfde dag aantrekkelijk genoeg zijn om hen ertoe aan te zetten bij een bepaalde winkel online te gaan winkelen. 

  4. U kunt zich nog meer richten op de verkoop

  Een ander voordeel van het uitbesteden van e-fulfilment is de efficiëntie die het voor uw bedrijf oplevert. Hoewel de logistiek van e-commerce bestellingen beter beheersbaar is voor kleinere bedrijven, kan deze taak moeilijk worden naarmate u uw bedrijf uitbreidt.

  Aangezien u een toenemend aantal orders ontvangt van veel verschillende verkoopkanalen, helpt e-fulfilment om uw werkuren aanzienlijk te verminderen. Op die manier kunt u zich concentreren op de groei van uw bedrijf zonder u zorgen te maken over secundaire activiteiten.

  Voor meer informatie over E-fulfilment, neem dan contact op met Surlogic in Best en zij beantwoorden al je vragen omtrent de e-fulfilment voor uw webshop.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen