More

  Welke soorten magazijnstellingen zijn er?

  Magazijnstellingen vormen de ruggengraat van een goed georganiseerd magazijn. Ze bieden de structuur en efficiëntie die nodig is voor een soepele logistieke operatie. Er zijn verschillende soorten magazijnstellingen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. In dit artikel geven we je een overzicht van enkele veelvoorkomende soorten magazijnstellingen.

  Palletstellingen

  Palletstellingen zijn een van de meest gebruikte en populaire magazijnstellingen. Ze zijn speciaal ontworpen voor het opslaan van pallets en bieden een georganiseerde en efficiënte oplossing voor palletopslag. Je kunt een palletstelling kopen in verschillende configuraties, zoals enkelzijdig, dubbelzijdig en doorrijstelling. Ze bieden maximale opslagcapaciteit en gemakkelijke toegang tot de pallets, waardoor ze ideaal zijn voor bedrijven die grote hoeveelheden goederen opslaan.

  Draagarmstellingen

  Draagarmstellingen zijn ontworpen voor het opslaan van lange, zware of onregelmatig gevormde lasten zoals buizen, balken, planken en planken. Ze bestaan ​​uit verticale kolommen met horizontale draagarmen die kunnen worden aangepast aan de lengte van de op te slaan goederen. Draagarmstellingen bieden gemakkelijke toegang tot goederen en zijn ideaal voor bedrijven in de bouw-, metaal- en timmerindustrie.

  Legbordstellingen

  Legbordstellingen, ook wel bekend als draagarmstellingen, zijn ideaal voor het opslaan van lichtere goederen, dozen en losse items. Ze bestaan uit horizontale legborden die op verschillende hoogtes kunnen worden geplaatst, afhankelijk van de hoogte van de op te slaan goederen. Legbordstellingen zijn gemakkelijk aanpasbaar en bieden een grote flexibiliteit in termen van opslagmogelijkheden. Ze zijn bijvoorbeeld perfect voor het opslaan van kleine onderdelen in een werkplaats of voor het creëren van een ordelijke voorraad in een winkel.

  Inrijstellingen

  Inrijstellingen zijn ideaal voor het opslaan van grote hoeveelheden van hetzelfde product die op pallets worden aangevoerd. Ze bestaan ​​uit rijen stellingen waarop pallets achter elkaar worden geplaatst. Dit maximaliseert de opslagcapaciteit, maar beperkt de directe toegang tot individuele trays. Inrijstellingen zijn met name geschikt voor producten met een hoge omloopsnelheid en waarbij de FIFO-methode (first in first out) niet kritisch is.

  Doorrolstellingen 

  Doorrolstellingen zijn ontworpen om een efficiënte doorstroming van goederen te bieden. Ze bestaan uit hellingbanen met rollen waarop pallets worden geplaatst. De zwaartekracht zorgt ervoor dat de pallets geleidelijk naar voren rollen, waardoor de oudste pallets als eerste beschikbaar zijn voor orderpicking. Doorrolstellingen zijn zeer geschikt voor magazijnen met een hoog orderpickvolume en waarbij de FIFO-methode belangrijk is.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen