More

  Hoe kan een interim recruiter jouw bedrijf verder helpen?

  Recruitment uitbesteden is de nieuwste hype in het bedrijfsleven. Nieuw personeel is in alle branches nog steeds heel gewild, en omdat de concurrentie hoog is wordt het ook steeds lastiger voor bedrijven om hun personeelsbestand zelfstandig uit te breiden. Hoog tijd om de professionals in te schakelen, dus!

  Wat houdt interim recruitment precies in?

  Kortgezegd is interim recruitment het uitbesteden van je recruitment. Het is een verzamelterm voor verschillende werkzaamheden, zoals geschikte kandidaten zoeken (‘searchen’) op LinkedIn en job boards, en degenen die op de berichten reageren bellen en uitvragen (‘screenen’, zoals dat heet). Recruiters, of in dit geval interim recruiters, kunnen ook kandidaten opvolgen die op job marketingcampagnes afkomen. Dat kunnen campagnes zijn die je zelf hebt opgezet, maar ook campagnes die je uit laat zetten door recruitment professionals. In dat zoeken en opvolgen van kandidaten gaat veel tijd in zitten. Die tijd krijgt jouw eigen team er dus bij! 

  De 3 andere oorzaken van de groei in populariteit

  Naast de kostenbesparing, efficiëntie en de expertise die een recruitmentbureau te bieden heeft, zijn er nog andere redenen om voor interim recruitment te kiezen.

  Objectiviteit

  Interim recruiters komen van buitenaf en zijn dus bijna geheel objectief. Ze zijn niet beïnvloed door interne factoren en beoordelen kandidaten op basis van hun vaardigheden en ervaring. En een divers personeelsbestand kan een organisatie in deze tijd nóg aantrekkelijker maken als werkgever.

  Focus op core business

  Vooral als jouw organisatie klein is en geen eigen HR- of recruitmentafdeling heeft kan interim recruitment een oplossing zijn. Dan hoef je jouw huidige personeel niet zelf te laten experimenteren en geef je jouw wervingspogingen vanaf het eerste moment al meer kans van slagen.

  Schaalbaarheid

  Recruitmentbureaus kunnen hun diensten op- en afschalen naar de behoeften van het bedrijf. Dit is vooral handig voor bedrijven die pieken ervaren in hun behoefte naar nieuwe collega’s, zoals bij seizoenswerk.

  RPO als overkoepelende kracht

  Soms wordt interim recruitment ingezet als onderdeel van RPO. RPO staat voor Recruitment Process Outsourcing. Het woord “outsourcing” zegt het al: ook hierbij gaat het om het uitbesteden van het wervingsproces van een organisatie. Bij RPO laat je naast je recruitment werkzaamheden ook een job marketing campagne of employer branding traject uitzetten bij een recruitment professional. Hierbij wordt er dus echt een heel groot deel van de werkzaamheden uit handen genomen. In het creëren, opzetten en bijhouden van een campagne zitten namelijk veel manuren. RPO biedt dus veel voordelen en kan op zo’n manier ingericht worden dat het altijd wel bij jouw bedrijf past. Het fijnste aan dit alles is dat jouw team zich kan richten op andere werkzaamheden. Je bespaart dus tijd en geld, en zet jouw mensen in hun kracht.

  Recruitment veel werk? Besteed het uit

  Interim recruitment wordt dus steeds populairder, en om goede redenen. Het uitbesteden van je wervingsproces kan ook bij jouw organisatie werkzaamheden en stress uit handen nemen, en daarmee succes boeken. Probeer het eens uit of ga eens met een recruitmentbureau in gesprek om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn!

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen