More

  In 5 stappen een Shopify webshop starten

  Wil je een webshop starten en zoek je hier nog een geschikt platform voor? Grote kans dat je bij Shopify uitkomt. Dit e-commerce platform wordt wereldwijd namelijk door miljoenen mensen en bedrijven gebruikt om online producten te verkopen. Als je zelf een Shopify webshop wilt starten maar niet weet hoe je dit doet, ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst helpen we je om in 5 stappen een Shopify webshop te lanceren.

  1. Meld je aan en kies een thema

  Als je nog niet eerder met Shopify gewerkt hebt, moet jij je eerst aanmelden bij dit platform. Nadat je dit gedaan hebt, kun je direct aan de slag met jouw webwinkel. Het begint allemaal met het kiezen van een thema. Je bepaalt zelf de kleur(en) en het lettertype van jouw Shopify webshop. Heb je een eigen logo? Dan kun je deze uiteraard ook toevoegen.

  2. Voeg pagina’s toe

  Heb je een thema gekozen? Dan staat de basis van je Shopify webshop en kun je hem verder uitbreiden. Dit doe je door pagina’s toe te voegen. Zorg er in ieder geval voor dat jouw webshop een contactpagina en een ‘over ons’-pagina heeft. Daarnaast doe je er goed aan een pagina aan te maken voor de algemene voorwaarden, privacyverklaring, verzendkosten, retourvoorwaarden en levertijd.

  3. Richt de homepage in

  Nadat je de benodigde pagina’s hebt aangemaakt, is het tijd om de homepage van jouw webshop in te richten. Houd in je achterhoofd dat dit het eerste is wat mensen van jouw webwinkel te zien krijgen. Laat op deze pagina dan ook zien wat bezoekers kunnen verwachten. Je kunt onder meer één of meerdere producten uitlichten, tekst toevoegen, een video laten zien of reviews van klanten weergeven. Op de homepage van veel webshop zien we een combinatie van dergelijke zaken.

  4. Voeg producten toe en maak productcategorieën aan

  Wie een Shopify webshop heeft, wil hier producten mee verkopen. Dit kan uiteraard alleen als de producten op jouw website staan. Vandaar dat je ze toe moet voegen. Shopify heeft het je makkelijk gemaakt, waardoor het uploaden van producten je niet onnodig veel tijd kost. Je hoeft namelijk alleen een titel en productomschrijving in te vullen en foto’s van het product te uploaden. Vergeet niet om na het toevoegen van de producten productcategorieën aan te maken. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat jouw webshop overzichtelijk blijft.

  5. Richt het bestelproces in

  Wie denk dat hij klaar is na het toevoegen van producten en het aanmaken van productcategorieën heeft het mis. Je moet het bestelproces namelijk nog inrichten. Hiervoor ga je naar de instellingen van jouw Shopify webshop. Je ziet hier namelijk precies wat je allemaal in moet vullen. Dit ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is een stuk makkelijker dan het lijkt.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen