More

  Je kantoor inrichten: Dat doe je zo!

  Heb je een eigen bedrijf en ben je van plan om een eigen kantoor te openen of heb je al een kantoor, maar wil je het opnieuw inrichten? Dan is het belangrijkste natuurlijk dat je goede meubels hebt om je kantoor mee te vullen. Vooral als je personeel hebt dat dagelijks op kantoor werkt. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je op zoek gaat naar nieuwe meubels voor je kantoor. In dit artikel zetten we die dingen voor je op een rij!

  Ergonomisch verantwoorde meubels 

  Het meest belangrijke aspect van meubels voor op kantoor, is dat ze ergonomisch verantwoord moeten zijn. Dit is wettelijk bepaald, dus je kunt hier niet omheen, maar het is natuurlijk ook de beste keuze. Je personeel gebruikt de meubels immers dagelijks. Als ze niet ergonomisch verantwoord zijn, is er een grote kans dat werknemers met ziekteverzuim gaan omdat ze last krijgen van hun lichaam. Dat wil natuurlijk niemand. Zoek dus altijd naar goede, ergonomisch verantwoorde kantoormeubelen. Blijf ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ergonomie en de veranderingen in de Arbowet. Het kan namelijk zijn dat de eisen veranderen of aangescherpt worden, waardoor niet alle meubels die je nu hebt meer ergonomisch verantwoord zijn volgens de reglementen. Als je hier niet op tijd actie op onderneemt, riskeer je als ondernemer een boete. 

  De kwaliteit en levensduur 

  Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden, is de kwaliteit en de levensduur van de meubels. De gemiddelde levensduur van kantoormeubilair van hoge kwaliteit is 7 à 8 jaar. Na deze periode moeten ze in de meeste gevallen toch wel echt vervangen worden. Ga je voor goedkopere meubels, dan is de kans groot dat de kwaliteit van de meubels ook lager is. Dat betekent dat ze waarschijnlijk geen 7 of 8 jaar meegaan. Zorg daarnaast dat je de kantoormeubels koopt bij een betrouwbare specialist die je eventueel advies kan geven. Vraag bij een bestelling ook om garantie op nalevering van onderdelen voor minimaal 10 jaar. Mocht er een meubel stuk gaan, maar goed te repareren zijn als je een onderdeel vervangt, dan wil je natuurlijk wel dat dit nog mogelijk is. Ten slotte is het verstandig om voor meubels te kiezen die makkelijk te verplaatsen zijn, mocht je de inrichting eens om willen gooien. 

  Zorg voor een fijne sfeer op kantoor

  Naast de meubels is het ook belangrijk dat je een fijne sfeer creëert op kantoor. Dit kun je bijvoorbeeld doen door mooie planten neer te zetten die goed bij het interieur passen. Ook andere decoratieve voorwerpen zijn goed voor de sfeer op kantoor. Vergeet daarnaast niet om te zorgen voor vermaak voor je personeel, voor in de pauze of tijdens de vrijdagmiddagborrel!

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen