More

  Kun je als ondernemer zakelijk beleggen?

  Als ondernemer is het erg belangrijk om een financiële buffer op te bouwen. Als er een crisis komt, kan het namelijk zo gebeuren dat je onderneming failliet gaat. Natuurlijk doe je er alles aan om dit te voorkomen, maar dit heb je niet altijd zelf in de hand. Om ervoor te zorgen dat je deze buffer opbouwt, kun je enkele dingen doen. Allereerst kun je natuurlijk een spaarrekening openen en al je geld hier op stallen. Dit is echter niet altijd een goed idee, omdat het geld dan niet meer waard wordt. Een andere mogelijkheid is het geld zakelijk investeren. Dit zorgt er namelijk voor dat je meer geld krijgt dan je had. In dit blog bericht willen we je graag alles vertellen wat je moet weten over zakelijk investeren.

  Zakelijk beleggen als ZZP’er

  Als je een ZZP’er bent, kun je het zakelijke vermogen beleggen. Hier zitten uiteraard wel regels aan verbonden. Zo kun je bijvoorbeeld alleen maar tijdelijk overtollige liquide middelen beleggen. Als je blijvende overtollige liquide middelen hebt, moeten deze privé belegt worden. Als je gaat beleggen met de tijdelijke overtollige liquide middelen, betaal je belasting. Dit wordt verrekend over het werkelijk verkregen rendement. Het rendement dat je hier uithaalt, wordt gezien als een bedrijfswinst. Je betaalt de belasting hierover dus in Box 1. 

  Zakelijk investeren als ondernemer

  Als je een bedrijf hebt als ondernemer, kun je ervoor kiezen om zakelijk te investeren. Er zijn verschillende oplossingen die je hiervoor kunt nemen. Als je een groot bedrag wilt investeren, is het verstandig om hier een goede partner bij te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor grote investeringsfondsen om je zakelijke geld te beleggen. Er zit een verschil in het beleggen tussen een BV of NV en een eenmanszaak. Bij een BV of NV is het mogelijk om zakelijk te investeren in verschillende doeleinden. Bij een eenmanszaak kan het vermogen al snel gezien worden als een privé vermogen, waardoor je niet altijd zakelijk kunt investeren. 

  Zakelijk investeren in fondsen

  Als je gaat investeren, wil je natuurlijk zo min mogelijk risico lopen. Dit zorgt er namelijk voor dat je minder kans hebt om je tegoeden te verliezen. Daarnaast wil je ook ieder jaar een mooi rendement behalen. Een van de mogelijkheden die je hebt, is het investeren in een fonds. Er zijn verschillende fondsen beschikbaar waar je in kunt investeren. Ieder fonds kent zijn eigen rendement en risico. Het is verstandig om te kijken hoe lang je het geld wilt investeren. Als je voor een zeer lange periode gaat investeren, kan het zijn dat je zo min mogelijk risico wilt lopen, zodat je zeker weet dat je geld meer waard wordt.

  Social media

  Recente Artikelen

  Populaire Artikelen

  Gerelateerde artikelen